Perquè tanta inutilitat?

En el nostre blog volem parlar de com internet serveix de suport per a que moltes persones mostrin les seves destreses i/o activitats personals que en la majoria de casos no tenen cap utilitat. Dins de les diferents eines que han promogut això podem destacar principalment el portal audiovisual Youtube. Tot i així, actualment podem trobar molts altres suports on-line que molta gent aprofita per a la mateixa funció. Estem parlant de webs com Flickr, tota la blogosfera, Facebook…etc.

Volem aprofundir en fet que internet s’ha convertit en un instrument que ha donat veu a les activitats inútils de molta gent que sense aquesta eina no haguessin estat conegudes i en molts casos no haguessin ni començat. Molta gent fa aquestes activitats peculiars motivats pel fet que serà penjat a internet i vist per a tothom. S’ha creat una nova activitat que motiva als seus protagonistes a protagonitzar accions que no representen cap mena d’ajuda per al progrés de la societat (més aviat el contrari) i que en molts casos només cerquen una fama efímera però tanmateix reconeguda a tot el món. Estem parlant d’una fama que es separa de la que busquen certes persones com a net-stars, ja que els protagonistes de les proeses inútils que volem observar en múltiples casos no es poden identificar i/o bé no donen tanta importància a la seva persona com a les seves activitats.

En resum podem dir que internet ha promogut milers de coses inútils i per les quals milers de per de persones han perdut molt de temps. I nosaltres també hem perdut molt de temps mirar-les abans de treballar. S’ha creat un nou passatemps? la nostra societat ha perdut la motivació? si invertíssim aquest temps gastat en coses profitoses què passaria…?

En aquest blog posarem nombrosos casos que serveixin d’exemple per a reflexionar sobre aquest fet. Sobre les motivacions de la gent, l’afany de protagonisme que ha comportat la xarxa, els canvis en la comunicació, el sedentarisme informatitzat de la societat occidental, objectes inútils, accions inútils, persones inútils…etc

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: