Tecno-inutilitat (Volume 1)

Internet ha esdevingut una magnífica tecnologia per experimentar la nostra tecno-creativitat inútil. Les mostres dels nostres esforços per tal d’aconseguir tot allò que no serveix per a cap finalitat que faci avançar la nostra espècie són inesgotables. En aquest sentit, podem observar que la xarxa ha servit tant per experimentar la inutilitat amb sí mateixa com per mostrar-nos tota mena de proeses tecnològiques off-line sense cap tipus de sentit. Avui ens dedicarem més a aquest segon grup, a partir del seguent recull:

Music on old computer beeps

Bd594 és un espabilat usuari de Youtube que ha descobert a la resta del públic una de les seves passions: crear música a partir de sons d’ordinadors, escàners i impressores velles. El seu gust musical l’ha portat a interpretar amb aquest sistema Bohemian Rhapsody de Queen, Funkytown de Lipps inc. i a filmar un petit curt d’art i assaig inspirat en Star Wars i amb música creada des d’una disquetera de 3 i 1/2. Veiem-ho:

Bohemian Rhapsody

Funkytown

Star Wars floppy disk

Font: http://www.theregister.co.uk/2009/04/20/hp_scanjet_3c_bohemian_rhaposdy/

Curiosament sembla que la música feta amb peces d’informàtica antiquades és un fenomen força estès. Veiem-ne altres exemples:

Imperial March Star Wars

Fur Elise

Dot Matrix Printer Etude

En aquesta mateixa línia inútil hem descobert un altre tipus d’habilitat musical que consisteix en crear música a partir de dues enormes bobines elèctriques de tipus Tesla. Com és de suposar, la naturalesa freaky dels autors ha portat a la interpretació de temes musicals més obscurs per aquelles persones profanes als videojocs. Veiem-ne alguns exemples:

Mario Bros Tesla version

The Legend of Zelda Tesla version

Ghostbusters Tesla version

It’s a new record!

Els videojocs són un dels entreteniments tecnològics que més diners i seguidors mouen al món. Cada joc és un objectiu i cada objectiu té milers de jugadors ansiosos per aconseguir-lo de la forma més perfecta del món. Youtube ha estat l’eina principal per a grabar partides fruit d’un esforç inútil i inhumà per tal d’aconseguir el millor rècord d’un videojoc. Veiem-ne alguns exemples:

Street Fighter 2 (SNES) record

Axelay (SNES) record

Tetris (Arcade) version

Mario (NES) Speedrun record

Aquesta modalitat de récord de videojoc consisteix a marcar el menor temps possible per arribar al final de la fase.

Minesweeper (Windows XP) record

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: