Tecno-inutilitat (Volume II)

Seguim amb l’estudi d’elements tecnològics que permeten esplaiar la nostra inherent inutilitat humana fins a límits insospitables. Avui ens fixarem sobretot en aplicacions tecnològiques que ens permeten perdre el temps deliberadament, que no són poques. Comencem:

The iSnort

ISnort és una curiosa aplicació per a iPhone que permet simular la clàssica ratlla de cocaina a la pantalla d’aquest. Gràcies al tacte d’una tarjeta de crèdit i d’un bitllet enrotllat a mode de canuto podem reviure la furiosa sensació de l’entrada d’aquesta substància a dins del nostre cos.  Veiem-ho:

Veient-ho podem apreciar fins a quins límits de la nostra vida quotidiana estem disposats a reviure experiències reals a partir de simulacions virtuals. Els seus autors, a la seva pàgina web, ens recorden que oblidem parides d’aplicacions com la perquè el que realment necessitem és una font ilimitada de narcòtics virtuals de classe “A”.

Hem arribat a una nova fita dels narcòtics? serà en un futur penalitzable per la llei anar fotent-se ratlles virtuals amb el nostre iPhone per la via pública? ho haurem de veure…

Grip porcina via Google maps

Benvinguts a la psicosi porcina mundial. Tanquem Mèxic i que ningú surti d’allà. Mascaretes per tothom. Fàrmacs a go-go. Mirades furtives a qui intenti estornudar. Volem saber-ho tot d’aquesta grip. Qui l’ha tingut, qui la té i qui la tindrà i quines zones quedaran amb una quarantena que ni el virus de l’ébola. I per això, res millor que el Google maps de la grip porcina. here it comes:

H1N1 Swine Flu Map

Potser en fem un gra massa, no? Des del grup de Very Useless Blog esperem amb impaciència els mapes de les properes propagacions de malària i tuberculosi.

Récord d’escriptura de missatges

Escriviu molts missatges amb el mòbil? segur que sí. En tal cas coneixereu la dificultat d’escriure totes les lletres i símbols de l’alfabet a partir de dotze diminutes tecles. Potser fins i tot heu pensat en la pèrdua de temps que representa l’escriptura d’un sms comparat amb fer una trucada ràpida i precisa. En tot cas és possible que no haguem invertit un valuós temps de la nostra vida practicant aquest tipus d’escriptura per, algun dia, ser els millors del món en tal disciplina. Però hi ha gent per tot en aquest món, veiem el cas de James Trusler, un autèntic campió:

Realitat augmentada i pervertida japonesa

Sabeu el que és la realitat augmentada, no? Doncs els japonesos ja fa molt més que nosaltres que ho saben. I, com no, han depurat aquesta tècnica i l’han aplicat a múltiples camps d’entre els quals detaquen aquells que no aporten massa cosa pel progrés de l’espècie. Aquest és el cas d’aquesta proposta d’empresa desconeguda aquí, que presenta una petita mascota humanoide femenina amb la qual podem interactuar en tots els sentits. Es tracta d’una animació anime CGI a la qual podem moure, tocar i modificar al  nostre gust. Veiem-ho:

En una línia molt més extrema, el Japó ha estat també el país d’origen dels primers videojocs de simulació de violació. Des dels EEUU trobem aquesta ressenya televisiva que posa el crit al cel en veure aquest tipus de videojocs:

More:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: