Very Useless Blog_On sóm i cap on anem

Definició:
Very Useless Blog va néixer de la inquietud del nostre grup d’esbrinar què és allò que empreny a la societat actual a dedicar gran part del seu valuós temps devant d’una pantalla d’ordinador navegant per infinites pàgines i informacions que no representen cap aportació per al progrés de la nostra espècie.

Objectius:
La dualitat de la xarxa, a partir dels seus anys d’evolució fins ara, ha esdevingut cada cop més gran. Tots sabem que internet, com els diners o la televisió, serveix per aconseguir coses positives o bé coses negatives per al gènere humà. I entre aquestes dues categories n’existeix una altra que moltes vegades no sabem en quin d’aquests dos extrems es troba: la de les coses inútils.

Des d’aquest blog volem presentar fets, accions i objectes inútils dins de l’espai virtual d’internet per tal de poder reflexionar sobre quin és el paper de tot aquest gruix d’informació dins del medi de comunicació més globalitzat de la societat actual.

Volem reflexionar també sobre el fet de la pròpia inutilitat i quin és el paper que juga a les nostres vides. Relacionem la inutilitat amb la despesa de temps per a objectius sense cap finalitat concreta. Però si ens hi fixem, tot treball té una finalitat concreta, més o menys evident i totalment subjectiva. Els videos que vam publicar sobre récords en videojocs poden interpretar-se aleshores com una crida a l’acceptació i reconeixement dels seus autors més que no pas una demostració de destresa amb un comandament de videoconsola. La gent coneix les possibilitats d’internet i sap que els permet presentar-se al món, ser algú amb majúscules en el nostre planeta. Es descobreix aleshores una utilització de la inutilitat coma eina de socialització.

De la mateixa manera hem trobat exemples d’inutilitat per inutilitat. Objectes, pàgines, utilitats i productes de factoria difosa que ens permeten perdre el temps de forma indefinida. Certament es tracta d’elements creats a partir de la pèrdua de temps i que en ser consumits pels usuaris de la xarxa permeten directament la pèrdua del temps d’aquests. Podem arribar a conclusions en la línia de que la inutilitat, en ser aplicada a la xarxa s’amplifica exponencialment fins a quotes insospitables. No hem trobat dades al respecte però seria molt interessant esbrinar quina és la mitjana mundial d’hores que els usuaris perdem mirant coses inútils a la xarxa.

Cap a on anem?:
Ens agradaria parlar també de l’origen de tanta inutilitat a l’espai virtual. Entenem que es tracta d’un fenomen que afecta principalment al primer món però sabem que la ràpida propagació de les noves tecnologies està portant cada cop més aquest fenomen cap al tercer món, el qual segueix molts cops a cegues els desafortunats passos del primer. En tot cas, volem esbrinar si es tracta d’un motiu relacionat amb la facilitat del nostre estil de vida. Actualmet ho tenim tot molt fàcil. Tenim cobertes de sobra totes les nostres necessitats bàsiques, podem viatjar, informar-nos àmpliament, viure estils de vida molt diversos…però sembla que tot i així estem avorrits. Malgrat tot això necessitem distreure’ns de mala manera. I tenim mil maneres de fer-ho, però potser no en trbem cap de tant personalitzada com internet. Allà hi ha cabuda per tot tipus de distracció que encaixi perfectament amb les nostres fílies. Però d’on prové aquest avorriment? El mateix temps que passem devant de webs estúpides podriem invertir-lo informant-nos dels temes que ens interessen o apagant l’ordinador i trobant-nos amb els nostres amics. Ens agradaria saber més sobre l’acte solitari de mirar coses inútils a la xarxa. Una persona devant d’una pantalla, hi ha res més individualista per molt que s’utilitzi el medi amb més usuaris a dins del món?

En fi, volem fer-nos bastantes preguntes però no sabem si obtindrem moltes respostes. En tot cas creiem que tot plegat pot ajudar-nos a reflexionar sobre aquest tema o qualsevol altre, que sempre és d’utilitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: