Ciberfílies (Vol. One)

Des de la seva aparició i amb l’avanç de les tecnologies digitals internet s’ha convertit en un gran magatzem d’informació de tot tipus. En aquest sentit, podem dir que la informació de tipus gràfica s’ha estès per tota la xarxa gràcies a la facilitat de la seva difusió i multiplicació. Obtenir una imatge és fàcil, qualsevol persona pot fer-ho amb una càmera digital, tant de fa deu anys com d’última generació. Es tracta d’una tecnlogia que, juntament amb la possessió d’un ordinador personal i de connexió a la xarxa, s’ha estès de forma ràpida i natural per tots els nivells socials i econòmics actuals. Han estat aquestes dues últimes tecnologies les que han permès que les imatges puguin difondre’s per tot el món, multiplicant-se en la majoria de casos de forma totalment descontrolada i aliena al propi propietari d’aquesta imatge. A la xarxa les imatges es perden i tornen a aparèixer, es modifiquen i es tergiversen, s’amunteguen i s’ordenen…estan sempre en un circuit dinàmic que permet que algunes siguin conegudes per milions d’usuaris o bé caiguin en el més absolut oblit, reduint-se en nombre fins al moment en què l’última d’aquestes és esborrada de l’últim servidor on estava allotjada.

Aquest és un tema que preocupa o provoca una gran curiositat a milers d’usuaris de tot el món. Si ha un descontrol total de la imatge a la xarxa, aleshores perquè no intentar fer una ordenació d’aquestes? es tracta, evidentment, d’una tasca pràcticament impossible però el cas és que molts usuaris han decidit aportar el seu petit grà de sorra per tal d’aconseguir-ho tot dedicant-se a cercar i ordenar les imatges dels temes que els agraden o que creuen que poden generar reflexió. O simplement per la fília per la imatge que els empeny a fer-ho, saltant-se qualsevol barrera lògica. Normalment es tracta de comunitats d’usuaris als quals els encanta entrar a les catacumbes de la xarxa per tal de trobar les imatges més insòlites o oblidades que s’han pujat. És fins i tot habitual que publiquin les imatges trobades en blogs cools-freaks del moment, lloc a partir del qual aquestes imatges rescatades poden assaborir una estimulant ressurrecció per tornar a entrar al mateix circuit que la resta i, qui sap, potser tornar a caure en l’oblit.

A Very Useless Blog hem volgut mostrar algunes de les pàgines relacionades amb aquest tema, cadascuna de les quals té els seus matissos i particularitats:

Explosions and Boobs

Explosions i tetes, més explícit impossible. Aquesta web de fàcil navegació ofereix als sibarites de la ciber-imatge una selecció de les millors fotografies de boles de foc i mamelles de la xarxa.

http://www.explosionsandboobs.com/

Brokers with hands on their faces blog

Una altra web on prima la sinceritat del nom. En aquesta pàgina podrem trobar imatges de operadors de bolsa al marge de la desesperació i amb les mans al cap. En un moment de crisi com l’actual la seva visita crida a la reflexió.

http://brokershandsontheirfacesblog.tumblr.com/

Retrats de la vida social

Hem trobat diverses pàgines dedicades a recopilar diferents tipus d’imatges de vida de la nostra espècie. Cadascuna està dedicada a un tema diferent, oferint-nos fotografies força quotidianes i de gran humanitat que segur que ens seràn familiars. No són imatges de Pulitzer ni d’un interès massa especial a primera vista, però la seva recopilació i presentació en un sol espai és potser la millor eina per plantejar-nos la seva raó de ser.

Sexy People Blog

Blog que recopila fotografies d’estudi antigues, amb un caire irremediablement kitsh i/o freak.

http://www.sexypeople-blog.com/

Awkward family photos

Fotografies familiars incòmodes i d’un estil molt semblant a Sexy People Blog.

http://awkwardfamilyphotos.com/

Sorry, I missed your party

Blog dedicat a cercar imatges de festes d’altres persones a Flickr.

http://www.sorryimissedyourparty.com/

Happiest People Ever

Un altre blog fotogràfic, aquesta vegada dedicat a recopilar fotografies de gent amb cares de no-felicitat. Cares de tedi, cansades, enfonsades, perdudes…però en cap cas de felicitat. L’explicació del blog no té desperdici: That’s what happens when photographers forget to tell people to say “cheeeeeeese”.

http://happiestpeopleever.tumblr.com/

Wish You Were Here

Aquesta pàgina permet als seus usuaris postejar imatges de postals de tot el món, més bizarres i marcianes impossible. És de l’autor del blog Sexy People.

http://wishyawerehere.blogspot.com/

Keggers of Yore

Blog que recopila fotos retro de festes casolanes amb cervesa barata.

http://keggersofyore.com/

Aloha Friday

Aquest està dedicat a recopilar tota mena d’imatges de la vida de la gent, especialment aquelles de fa força anys que els seus protagonistes potser es pensaven que no veurien mai més.

http://alohafriday.tumblr.com/

Image junkyards

Com abans comentavem, hi ha milers d’usuaris dedicats a rescatar, recopilar i emmagatzemar imatges i altres tipus de documents audiogràfics contínuament, abocant-los en diverses pàgines web. Algunes d’aquestes, com les de l’apartat anterior, giren al voltant de temes foça concrets i intenten fer una classificació d’aquests documents. D’altres, com les que posem a continuació, basen el seu funcionament en un total descontrol de continguts per tal de mostrar als usuaris el màxim tipus de documents dels soterranis de la xarxa.

Vodoo Village

http://www.voodoovillage.co.uk

Ying Yang (si sou epilèptics, més val que no entreu)

http://www.yingyangs.blogspot.com/

TV Carnage

Web sobre moda street però amb un canal de vídeos molt interessants, com ara aquest.

http://streetbonersandtvcarnage.com/

Everything is terrible

Blog dedicat a postejar vídeos.

http://everythingisterrible.blogspot.com/

Després de tot aquest recull cal preguntar-nos sobre la utilitat d’aquestes webs. La imatge per la imatge és útil? podem treure conclusions profitoses després de veure aquests documents? o simplement ens serveixen per divertir-nos i perdre el temps quan hauriem de fer altres coses? si es tracta de webs que ens fan riure degut a la seva estrafolarietat, aleshores divertir-se és una pèrdua de temps? sempre?

Nosaltres no podem treure una conclusió precisa, suposem que cadascú pot fer la seva lectura.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: