Ciberfílies (Volume two)

La xarxa és un medi on la multiplicació dels seus elements es produeix amb increible facilitat. Per posar un exemple podem dir que només cal que un blogger escrigui un post amb continguts trobats en un altre blog perquè aquest comenci a créixer i, si es dóna el cas, aparèixer de forma exponencial a milers de publicacions digitals. L’autoria de molts dels continguts i de les imatges queda nombroses vegades en el més absolut anonimat mentre aquest element s’expandeixen i modifiquen al llarg de la xarxa. En aquest sentit, la facilitat de modificació i posterior publicació d’aquests elements ha comportat l’aflorament de fenòmens de repetició i variació com poden ser els anomenats Demotivators.

Els Demotivators són pósters digitals que emulen i parodien el que es coneix com a motivational posters, un tipus de pósters molt estesos als paisos anglosaxons l’objectiu dels quals és motivar a la gent que els llegeixi a dur a terme una conducta positiva o reglamentària concreta. Per posar un exemple podem referir-nos al motivational poster anglès més conegut de la segona guerra mundial:

tot i així, els més coneguts i consequentment parodiats són els que comercialitza l’empresa americana Successories, dedicada a la impressió de pósters motivadors per als seus clients. Segons aquesta empresa, els seus productes aconsegueixen una millora dels resultats d’equips de treball, estudiants i altres ocupacions que requereixen esforç i perseverança en el seu desenvolupament. Tenir un póster d’aquests a la sala on esteu llegint aquest blog us hauria d’encoratjar a deixar de llegir blogs inútils i posar-vos a treballar de valent. Veiem-ne una mostra:

.

No és d’extranyar que hagi estat un blanc altament fàcil i, el que és més important, customitzable, per tal que milers de cibernautes de tot el món hagin dedicat el seu preciós temps a crear rèplique paròdiques d’aquests pósters, creant-se un dels fenòmens de repetició més estesos a la xarxa. Veiem-ne alguns exemples que, com tot en aquest medi, van des dels més inofensius fins als més ferotges:

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Per acabar, oferim a continuació una petita selecció de pàgines on podeu trobar tota mena de Demotivation posters:

http://www.demotivatorblog.com/

http://demotivatorsite.com/

http://www.dailydemotivators.com/

http://www.demotivateus.com/

http://www.demotivate.org/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: